Näin mökkeilijät aloittavat mökkikauden

Mökkiläiset arvostavat mökillä hiljaisuutta, luontoa ja omaa rauhaa

Teimme touko-kesäkuussa kyselyn mökinomistajille siitä, miten mökkikausi alkaa. Kyselyymme vastanneista yli 40 % ilmoitti nautiskelevansa rauhasta, kun mökille vihdoin päästään. Neljännes ilmoitti aloittavansa mökkikauden lämmittämällä saunan tai keittämällä kahvit. Monen mökkikausi alkaa kuitenkin työnteolla: mökin siivouksella. Talven jäljiltä mökissä on saattanut käydä kutsumattomia vieraita, joiden jätökset halutaan poistaa heti ja mahdolliset tuhot kartoittaa.

Vastaajat kertoivat myös mökkikauden alussa tarkastavansa mökin ja pihapiirin sekä miettivänsä vaativatko nämä remonttia tai kunnostusta. Jos mökki on ollut talven tyhjillään, kannattaa mökin sähköjärjestelmät ja -laitteet tarkistaa. Jänikset, hiiret ja myyrät ovat saattaneet järsiä kaapeleita. Jos kaapelit näyttävät vaurioituneille, ota yhteyttä sähköasentajaan. Jos kaikki on kunnossa, voi sähköt kytkeä päälle.

Kun mökki on siivottu ja tavarat paikoillaan, voi hyvillä mielin rentoutua, nauttia rauhasta, saunan lämmöstä, hyvästä ruoasta ja skoolata uudelle mökkikaudelle.