Vaihtoturva-lisätuotteen ehdot

Vaihtoturva-lisätuotteen ehdot

Sopimusaika ja vaihto-oikeus

Vaihtoturva on kuluttaja-asiakkaille tarkoitettu erillinen lisätuote, jonka voi valita mihin tahansa Vantaan Energia Oy:n määräaikaiseen sähkönmyyntisopimukseen. Vaihtoturva-lisätuotetta säätelevät nämä erilliset sopimusehdot.

Vaihtoturva-lisätuote edellyttää, että asiakas tekee määräaikaisen sähkönmyyntisopimuksen Vantaan Energia Oy:n kanssa ja valitsee Vaihtoturva-lisätuotteen sopimukselle heti sopimuksen tekohetkellä. Vaihtoturva-lisätuote tulee voimaan samana päivänä sähkönmyyntisopimuksen kanssa. Vaihtoturva-lisätuotetta ei voi ottaa sähkönmyyntisopimukselle yli 14 vuorokautta sopimuksen tekohetkestä.

Vaihtoturva on määräaikainen lisätuote, joka on voimassa ja laskutetaan määräaikaisen sähkömyyntisopimuksen loppuun asti. Vaihtoturvan avulla asiakas voi kesken määräaikaisen sopimuskauden vaihtaa toiseen Vantaan Energia Oy:n vähintään saman kestoiseen määräaikaiseen sähkönmyyntisopimukseen kuin sähkönmyyntisopimus, jolle Vaihtoturva-lisätuote on alun perin otettu. Vaihto-oikeus on kerran sopimuskauden aikana. Jos asiakas käyttää sopimuksen vaihto-oikeutta sopimuskauden aikana eikä valitse Vaihtoturva-lisätuotetta uudelle sopimukselle, laskutetaan sopimuskauden jäljellä olevat Vaihtoturva-lisätuotteen kuukausierät asiakkaan seuraavalla sähkölaskulla.

Vaihtoturvan käyttämisen yhteydessä on uudella sähkönmyyntisopimuksella 14 vuorokauden peruutusoikeus. Mikäli sopimusmuutosta ei peruta peruutusajan kuluessa, astuu uusi määräaikainen sähkönmyyntisopimus voimaan. Mikäli sopimuksen vaihto peruuntuu, jatkuu asiakkaan aiempi määräaikainen sähkönmyyntisopimus kyseisen sopimuskauden loppuun asti. Jos vaihto-oikeutta ei käytetä määräaikaisen sopimuksen aikana, päättyy Vaihtoturva ja sen laskutus sopimuksen määräajan päätyttyä. Vaihtoturva-lisätuotteen sopimuskausi päättyy asiakkaan muuttaessa pois käyttöpaikalta ja kyseiseen käyttöpaikkaan olevan sähkönmyyntisopimuksen päättyessä.

Vaihto-oikeuden voi käyttää vain olemalla yhteydessä Vantaan Energia Oy:n asiakaspalveluun numeroon 09 829 0225 (ma–pe 8–20, la 10–16).

Hinta ja laskutus

Vaihtoturva-lisätuotteen hinta on 3,90 €/kk, kun vuosikulutus on maksimissaan 20 000 kWh ja 6,90 €/kk vuosikulutuksen ollessa 20 000–40 000 kWh. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Vaihtoturva-lisätuotteen hinta määräytyy sopimuksen tekohetken sähkön vuosikulutuksen mukaan. Jos vuosikulutus olennaisesti poikkeaa siitä, mitä asiakas on sopimuksen teon yhteydessä ilmoittanut tai kulutus muuttuu sopimuksen aikana, on Vantaan Energia Oy:llä oikeus laskuttaa Vaihtoturva-lisätuote näissä ehdoissa mainittujen vuosikulutusrajojen mukaisesti.

Vaihtoturva-lisätuote veloitetaan asiakkaan sähkönmyyntisopimuksen sähkölaskulla. Maksuehto on 14 vuorokautta.

S-ryhmän Bonus

Vaihtoturva-lisätuote kerryttää S-ryhmän Bonusta, jos asiakkaalla on Bonussähkö-sopimus ja hän on ilmoittanut henkilökohtaisen osuuskaupan jäsen-/asiointinumeron Vantaan Energia Oy:lle. Bonukset alkavat kertyä vasta jäsen-/asiointinumeron ilmoittamisen jälkeiseltä ajalta. Mikäli asiakkaan Bonussähkö-sopimus päättyy tai hän vaihtaa johonkin muuhun Vantaan Energian sähkönmyyntisopimukseen, ei Vaihtoturva-lisätuote kerrytä enää Bonusta.

Asiakastiedot ja tietosuoja

Vantaan Energia Oy noudattaa henkilötietojen käsittelyssä siihen sovellettavaa lainsäädäntöä kuten, sähkömarkkina- ja tietosuojalakia sekä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Vantaan Energia Oy:n tietosuojaseloste löytyy osoitteesta www.vantaanenergia.fi/tietosuojaseloste.

Jos asiakas on ilmoittanut henkilökohtaisen osuuskaupan jäsen-/asiointinumeron Vantaan Energia Oy:lle, antaa asiakas suostumuksensa siihen, että Vantaan Energia Oy luovuttaa asiakkaan henkilötiedot SOK:lle jäsen-/asiointinumeron tarkistamiseksi sekä sähkömaksujen Bonusta kerryttävän euromäärän SOK:lle S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin kirjattavaksi bonusostoksi. Vastaavasti asiakas samalla valtuuttaa SOK:n luovuttamaan Vantaan Energia Oy:lle jäsen-/asiointinumerossa tapahtuvat muutokset sekä tiedon siitä, mikäli asiakas ei enää kuulu asiakasomistajatalouteen eikä siten enää ole oikeutettu kerryttämään Vaihtoturva-lisätuotteesta Bonusta.

Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Vantaan Energia Oy ei ole velvollinen hyvittämään jälkikäteen virheellisten tai puuttuvien tietojen takia saamatta jäänyttä Bonusta.

Myyntiehdot      

Vaihtoturva on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille, joiden kohteen pääsulake on enintään 3×63 A ja sähkönkulutus enintään 40 000 kWh vuodessa.

Sopimukseen sovelletaan näitä tuotekohtaisia ehtoja. Ehdot löytyvät osoitteesta www.vantaanenergia.fi/ehdot sekä www.bonussahko.fi. Asiakkaan voimassaolevaan sähkönmyyntisopimukseen sovelletaan niitä ehtoja, jotka asiakkaalle on sähkönmyyntisopimuksen osalta vahvistettu.

Vaihtoturvan peruutus- ja irtisanomisoikeus

Vaihtoturva-lisätuotteella on 14 päivän peruutusoikeus tilaushetkestä. Jos asiakas peruuttaa Vaihtoturvan, ei Vaihtoturva astu voimaan. Peruutuksesta tulee ilmoittaa Vantaan Energia Oy:n asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse. Jos Vaihtoturvaa ei peruta peruutusajan puitteissa, jatkuu Vaihtoturva-lisätuote asiakkaan sähkönmyyntisopimuksella ilman irtisanomismahdollisuutta määräaikaisen sopimuskauden loppuun. Vaihtoturva-lisätuote peruuntuu automaattisesti, jos asiakkaan sähkönmyyntisopimus peruuntuu.

Energiankuluttajien tarkistuslista

Energiankuluttajan tarkistuslista löytyy osoitteesta www.energiavirasto.fi/kuluttajainfo.

Muutokset

Vantaan Energia Oy pidättää oikeuden muuttaa Vaihtoturva-lisätuotteen sopimusehtoja ja hintaa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaalle vähintään kuukautta (1 kk) ennen muutoksen voimaantuloa.